Sådan kommer du som chauffør i gang med et BAB-kursus

Er du chauffør med lille eller stort erhvervskørekort, har du måske flere gange overvejet at tage et BAB-kursus. Der giver dig nemlig flere jobmuligheder inden for chaufførbranchen. BAB står for Befordring Af Bevægelseshæmmede. Med et BAB-kursus kan du tilegne dig flere kompetencer inden for chaufførbranchen. I dette indlæg kan du læse mere om, hvad et BAB-kursus egentlig indebærer, og hvad du får ud af det.

Derfor skal du tage et BAB-kursus

Har du et lille eller stort erhvervskørekort, er du måske vant til at køre taxa eller bus, hvor du har passagerer med. Vil du gerne tilegne dig nye kompetencer inden for chaufførbranchen, kan et BAB-kursus være en god idé at overveje.

Med et BAB kursus får du mulighed for at tage andre former for jobs end blot jobs som taxachauffør eller buschauffør. Det giver dig også mulighed for at blive chauffør hos Flextrafik eller handicapchauffør. På et BAB-kursus lærer du nemlig, hvordan du skal køre mennesker fra A til B, der kan være handicappet på forskellige måder. Det kræver nemlig en helt speciel træning at blive chauffør for denne type mennesker.

Det lærer du på et BAB-kursus

Vælger du at tage et BAB-kursus, er der flere forskellige muligheder. Der er nemlig forskellige virksomheder, der udbyder denne type kurser. Der vil typisk være tre forskellige kurser inkluderet i BAB-kurset, som du skal tage. Nogle selskaber har ikke et krav om, at du skal have alle tre kurser. Det er dog en god idé tage den fulde pakke med alle tre kurser, hvis du skulle ende i et andet selskab, hvor der er krav om, at du skal have alle tre kurser.

De tre kurser er:

  • Introduktion til offentlig servicetrafik
  • Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer
  • Befordring af handicappede passagerer.

Det kan være forskelligt, hvor mange dage kurset strækker sig over. Hos langt de fleste virksomheder er det dog typisk fem dage, man bruger på at tage et BAB-kursus. Det er derfor et kursus, du forholdsvis hurtigt kan komme i gang med og få overstået igen.

Dette kræves af dig for at kunne fuldføre et BAB-kursus

For at du kan tage et BAB-kursus, er der nogle krav, du skal leve op til, inden du kan komme i gang. Som nævnt skal du have et erhvervskørekort, der enten er stort eller lille. Har du ikke det, er det noget, du skal have bestået, inden du kan komme i gang med et BAB-kursus.

Vælger du at tage et taxakørekort, altså et lille kørekort, skal du være opmærksom på, at der er indlagt et BAB-kursus i kørekortet. Kurset er dog ikke inkluderet, hvis du tager et stort erhvervskørekort også kendt som et buskørekort.

Har du kørekortet på plads, er der et krav til din alder. Du skal minimum være 21 år for at kunne tage et BAB-kursus. For at kunne fuldføre kurset skal du selvfølgelig møde op til kurset alle de dage, det strækker sig over. Derudover er der en test, du skal bestå til sidst i kurset. Det er det hele. Det er derfor nogenlunde ligetil at fuldføre et BAB-kursus.