Georg Jensen julepynt

Hvert år pyntes mange danske hjem op med flotte julestjerner, lysestager og farverige kugler på juletræet, og ofte finder man Georg Jensen julepynt, som er ét af danskernes foretrukne mærker, når det handler om julepynt. Med Georg Jensens minimalistiske og skandinaviske design, tager julepynten sig særligt ud. Ikke fordi det er spraglet og farverigt, men på grund af dens elegance, som Georg Jensen julepynt altid bærer præg af. Med en historie, der strækker sig mere end over 100 år tilbage, er Georg Jensen julepynt især en stor del af julesamlingen, der igennem mange år bygger sig op.

Hvem var Georg Jensen?

Georg Jensen blev født i 1866 og blev en berømt sølvsmed og designer. Han begyndte allerede som 14-årig sit arbejde som sølvsmed med drømmen om at blive en stor og dygtig billedhugger. Efter han i 1892 blev færdig på Det Kongelige Danske Kunstakademi udstillede han efterfølgende skulpturer i København. Efter adskillige eksperiment åbnede hans i 1904 en sølvsmedje i Bredgade, som blev en kæmpe succes, og han åbnede sin første butik i New York i 1924. Georg Jensens egen vision og filosofi var at skabe demokratisk design, som både indeholdt funktionalitet og skønhed. Hans stil omfattede tidens Art Nouveau linjer, som han tilført sin egen energi og som stadig kan ses i Georg Jensen julepynt den dag i dag. Det handlede om flydende former, der reflekterede naturen, som Georg Brandes var særdeles fascineret af.

Georg Jensen i dag

I dag eksisterer Georg Jensen stadigvæk til trods for, at vi mistede Georg Jensen omkring 1935. Det er ikke kun Georg Jensen julepynt, der er velkendt og til at finde i de danske hjem, men også hans forskellige smykker, der er enkle og sofistikerede i deres look. Især den vedkendte margurit, som både fås som vedhæng til halskæde, armbånd, fingerring og som øreringe, bliver båret af unge som gamle. Og så er hans kaffekande også et eftertragtet produkt blandt stilbevidste danskere. Men vi kommer aldrig uden om Georg Jensen julepynt, og især den årlige lysestage til juletræet er en fast tradition hos Georg Jensen. I 2018 bliver lysestagen prydet med en lille fugl i stagens bund, så den fint kan placeres på det store juletræ. Disse stager er ofte et samleværk hos mange seniorer, der igennem årenes løb har købt eller fået disse.

Georg Jensen støtter op om et godt formål

Siden 2009 har Georg Jensen været en del af FNs Global Compact, der er et globalt netværk af firmaer, som ønsker at bidrage proaktivt til løsningen af nogen af verdens udfordringer på det sociale og miljømæssige plan. Dette netværk er baseret på 10 principper inden for menneskerettigheder, miljøbeskyttelse og kampen mod korruption. Georg Jensen har derfor valgt af inkorporere disse principper i deres nuværende og fremtidige arbejde for at give deres bidrag til en bedre verden. For at leve op til deres ansvar vil Georg Jensen også involvere deres leverandører i projektet, så de også holder fokus på de 10 principper. Georg Jensen kan derfor stolt sige, at deres produkter ikke har en bagside, og derfor har deres virksomhed heller ikke.