Forbedr akustikken med æggebakker

Har du et musiklokale derhjemme, som du gerne vil optimere? Ønsker du ikke at bruge en masse penge på at sikre dig den gode akustik? Så kan du med fordel vælge at bruge æggebakker til akustikprojektet. Hvorfor? Jo, det kan du læse mere om lige her.

Æggebakker lydisolerer ikke

Først og fremmest skal vi lige have slået én ting fast: Æggebakker virker ikke lydisolerende. Har du set æggebakker på vægge og lofter i diverse musiklokaler, er det altså ikke for naboernes skyld. Lyden trænger nemt igennem pappet i æggebakkerne, og du skal derfor ikke forvente at kunne minimere dit støjniveau ved hjælp af disse.
Ønsker du at lydisolere, skal du have fat i væsentligt tættere materialer, som lyden ikke kan trænge igennem. Her skal du i høj grad kigge på materialernes densitet, som er det afgørende i forhold til, hvor lydisolerende de virker. Kort sagt: Hvis du skal lydisolere, skal du ikke bruge æggebakker.

Hvorfor bruge æggebakker?

Når ikke æggebakker virker lydisolerende, hvorfor er der så så mange, der klistrer vægge og lofter til med dem? Jo, det skyldes, at de kan være med til at forbedre akustikken i et rum. Deres buede overflade gør, at lydbølgerne nemt og elegant sendes rundt i lokalet, og dermed bliver lyden i lokalet bedre og mere ”fyldig”. Er du musiker, ved du helt sikkert, hvor hæmmende en dårlig akustik kan være, og hvorfor det derfor kan være relevant at gøre noget for at forbedre den.
Ønsker du at forbedre akustikken i dit øvelokale, kan æggebakker være løsningen. De sørger for, at lydens bølger bliver hvirvlet godt og grundigt rundt i hele rummet fremfor at gå til grunde. Det er medvirkende til, at lyden overordnet set bliver bedre. Som musiker kan du derfor bedre høre både dig selv, og dem du eventuelt måtte spille sammen med.

Den billigste løsning på dårlig akustik

Det helt geniale ved at bruge æggebakker til at forbedre akustikken i et lokale er naturligvis, at det er en yderst billig løsning. Samler du, dine venner og din familie alle sammen jeres æggebakker sammen, kan du hurtigt samle nok til at klistre dit musiklokale til. Ellers kan du altid købe ekstra æggebakker for billige penge, og selvom du skal købe dem ”fra ny”, vil det helt sikkert være en billigere løsning, end hvis du skulle forbedre akustikken på anden vis.
Udover at det er en billig måde at forbedre akustikken på, er det også en bæredygtig løsning. På denne måde får æggebakkerne nemlig nyt liv fremfor blot at blive smidt ud, og dét er naturligvis en fordel rent miljømæssigt. Der er altså flere gode grunde til at bruge æggebakker i dit musiklokale.

Hvordan forbedrer man akustikken med æggebakker?

Ønsker du at optimere dit musiklokale ved hjælp af æggebakker, skal du ganske enkelt sørge for at få flest mulige æggebakker monteret på vægge og i loftet. Jo flere, jo bedre, så sørg for at samle en masse sammen.
Du kan montere dine æggebakker ved simpelthen at lime dem direkte på væggen. Det tager lidt tid, og når først de er limet fast, er det heller ikke bare sådan lige til at tage dem ned igen. Du skal derfor være ret sikker på, at du gerne vil have dem siddende, inden du går i gang. Alternativt kan du vælge at lime æggebakkerne fast på store plader af eksempelvis pap, som du kan hænge op med snore fra loftet ned langs væggene. Vælger du denne løsning, kan du nemmere ombestemme dig senere hen.
Uanset hvad du vælger, kan du være sikker på, du bliver glad for at have plastret dit musiklokale til med æggebakker. Det er en nem, billig og miljøvenlig måde at optimere akustikken på.