Det skal du tænke over, før du flytter

Er du en lille smule stresset over at skulle flytte, og er du bange for, om der er noget, du har glemt? Er du træt af at leve i en kasse, men kan du heller ikke overskue at skulle pakke alle dine ting ud igen? Bare rolig, du skal nok klare dig igennem flytningen. I hvert fald hvis du læser denne korte guide med vores bedste tips til dig, der skal flytte til Bornholm.

Ryd op og sorter, før du pakker ned

Det kan være lidt af en rutsjebanetur at flytte. Først er du garanteret helt vildt glad, fordi du har besluttet dig for at flytte til Bornholm, det næste øjeblik kan du ikke overskue at skulle pakke, og to minutter senere er du igen flyvende. For at undgå en total kaotisk flytning er det en virkelig god idé at starte i god tid. Det første, du skal gøre, er IKKE at pakke dine ting ned. Der er nemlig ikke nogen grund til, at du pakker alle dine ejendele ned for så at pakke dem ud i dit nye bornholmer-hjem og finde ud af, at du hverken har plads til eller brug for dem. Den lokale genbrugsbutik ville sikkert blive jublende glade, når du kommer med dine ting i sækkevis, men på det tidspunkt er du nok også ved at være træt af at slæbe rundt på dem. Derfor skal du rydde op i dine ting, inden du flytter, så du kun fylder flyttebilen op med de ting, du rent faktisk gerne vil have med videre. Når du har ryddet op, kan du sælge tingene på loppemarked eller via nettet, eller simpelthen donere det til din yndlingsgenbrug i området.

Slip for slid og slæb – hyr et flyttefirma

Efter oprydningen kan du begynde at pakke dine ting ned. Her er det en god idé at organisere flyttekasserne en smule. Stil kasserne med køkkenudstyr i ét hjørne, og placer romaner og brætspil i et andet hjørne af den snart tomme stue. Skriv udenpå kasserne, hvad de nogenlunde indeholder. På den måde er det meget nemmere for flyttefolkene at finde ud af, når bilen skal pakkes ud, og du undgår at bære rundt på kasserne mere end højst nødvendigt. Og ja, nu nævnte vi flyttefolk. Der kan ikke være nogen diskussion om, at den bedste og nemmeste flytning sker ved at hyre et flyttefirma til opgaven. Så slipper du selv for en masse slid og slæb, og du skal kun koncentrere dig om at pakke tingene ned i kasser for derefter at pakke dem ud igen, når de er sikkert fremme i dit nye hjem på Bornholm. Uden et flyttefirma til opgaven ville du få en masse besvær med at få venner og familie til at hjælpe dig. Det kan være svært nok ved en almindelig flytning, men hvem har tid, råd og overskud til først at pakke en lejlighed eller et hus i en flyttebil et sted på Sjælland for derefter at tage færgen til Bornholm og læsse tingene af der? Derfor kan du lige så godt spare dig selv for en masse bøvl og hyre et flyttefirma til at hjælpe dig med flytningen til Bornholm.