Det kan du bruge et termografikamera til

Du har måske hørt om et termografikamera, men ved du egentlig, hvad det er, og hvad det kan bruges til? Et termografikamera er et apparat, du kan måle temperaturer med. Det er en smart og lille anordning, der typisk fungerer ved hjælp af infrarøde stråler. Det lyder måske som en simpel anordning. Dette apparat kan dog bruges til mange forskellige ting. Vil du gerne blive klogere på, hvad du kan bruge et termografikamera til, kan du læse alt om det i dette indlæg.

Benyt et termografikamera i forbindelse med byggeri

I forbindelse med byggeri kan et termografikamera benyttes i flere forskellige situationer. Det er især yderst anvendeligt til at lokalisere kuldebroer. Skulle der være bygningsfejl, der gør, at varmen siver ud, kan du også bruge et termografisk kamera til at opfange, hvor det helt præcist er henne. Har du en bygning, hvor det skal vurderes, om der er behov for efterisolering, kan dette også gøres med et termografikamera.

Brug et termografikamera inden for varmeteknik

Arbejder du med varmeteknik – for eksempel i forhold til at installere eller renovere gulvvarme – kan et termografikamera også være yderst anvendeligt. Kameraet kan hjælpe dig med at opdage varmeforskelle i gulvvarmen, uden du behøver at bryde gulvet op. Er der en lækage i gulvvarmen, kan du finde ud af, hvor den er placeret ved hjælp af et termografikamera. Er der ikke nogen lækage vil dette også kunne bestemmes ved hjælp af termografikameraet eller en data logger, og man kan derfor spare en ophugning af gulvet, hvis det ikke er nødvendigt.

Opdag fugtskader med et termografikamera

Der findes flere forskellige former for termografikameraer. Der er de traditionelle modeller, og der er nogle mere avancerede modeller. Nogle termografikameraer er i stand til at måle fugtniveauer ud over at kunne måle temperaturer. Er der mistanke om fugtskade, kan et termografikamera derfor være et rigtig godt apparat at anvende. På den måde kan man mere præcist lokalisere skaden.

Foretag fejlfinding på eltavler med et termografikamera

Arbejder du inden for elfaget, kan et termografikamera være en rigtig god følgesvend at have med sig. Det kan nemlig lette dit arbejde en hel del. Skal du finde fejl eller lignende på en eltavle, kan et termografikamera hjælpe dig. Det kræver dog ofte en lidt mere avanceret model. Det er nemlig bedst at anvende en model, der har en høj følsomhed, og som derfor kan måle mere præcist. Derudover skal du bruge en model, der kan zoome ind på de enkelte kabler, når du skal finde fejl.

Du kan også bruge et termografikamera til at identificere slitage på diverse kabler. Med et godt termografikamera kan du nemlig finde slitage hurtigt og nemt. Du sparer på den måde en masse tid, da det kan være et omfattende stykke arbejde at skulle finde slitagen manuelt. Det gælder i alle situationer, hvor du har mulighed for at benytte et termografikamera. Det hjælper dig nemlig med at lokalisere fejl, mangler, slitage, lækager og lignende meget hurtigere, end hvis du skulle gøre det manuelt.