Derfor bør du overveje splitleasing

Splitleasing er til dig, der skal have en bil, du både kan bruge til erhverv og i privat øjemed. Derudover er der selvfølgelig tale om en bil, du leaser, og som du ikke køber kontant eller på afbetaling. Splitleasing er et nyere fænomen. Det er en smart løsning med en masse forskellige fordele. Fordelene kommer både dig og din arbejdsgiver til gode. Det kan derfor være en god idé at overveje at benytte sig af splitleasing. Du kan i dette indlæg læse mere om fordelen ved at splitlease, og hvorfor det er en god idé at overveje.

Splitleasing deler leasingkontrakten i to

Når du vælger at splitlease en bil, laves der en leasingkontrakt, der er delt i to. Det betyder, at der er en del til dig som privatperson og en del til din arbejdsgiver. Bruger du en bil i forbindelse med dit arbejde, er der mange, der har en kontrakt med mulighed for fri bil. Det betyder, at du både må bruge bilen til dit arbejde og privat kørsel. I disse situationer vil du dog blive beskattet af at have fri bil.

Vælger din arbejdsgiver i stedet, at der skal laves en splitleasing, deler I de omkostninger, der er til bilen. Arbejdsgiveren betaler for den del af tiden, hvor du bruger bilen til erhverv, og du betaler for den del af tiden, hvor du bruger den privat. Det er en fordel både for dig og din arbejdsgiver.

Du slipper for at skulle blive beskattet af fri bil. Derudover sparer arbejdsgiveren den del, som du bruger på privat kørsel.

Splitleasing er en fordel til dig med meget erhvervskørsel

Splitleasing anbefales typisk, hvis du som arbejdstager har mere erhvervskørsel, end du har privat kørsel. Faktisk anbefales det, at du skal have minimum 60 % erhvervskørsel, før det kan betale sig for dig at gøre brug af splitleasing. Bruger du fx bilen til 80 % erhvervskørsel og 20% privat kørsel, skal du som arbejdstager kun betale 20 % af leasingomkostningerne, og din arbejdsgiver betaler de resterende 80 % af leasingomkostningerne.

Hvis fordelingen i stedet er 60/40, hvor de 60 % består af erhvervskørsel, vil det stadig være billigere for dig at anvende splitleasing. Beskatningen af fri bil vil nemlig i langt de fleste tilfælde overstige størrelsen på de 40 % af leasingomkostningerne.

Nem registrering af kørsel

Hvis du overvejer splitleasing, bekymrer du dig måske om, hvordan du skal registrere, om det er erhvervskørsel eller privat kørsel. Det er dog ikke noget, du behøver at bekymre dig om. SKAT har nemlig ordnet det sådan, at der skal laves et køreregnskab. Der skal derfor installeres en elektronisk kørebog i bilen, hvor du nemt kan registrere, om det er den ene eller den anden form for kørsel.

Der er derfor rigtig mange fordele ved at benytte sig af splitleasing. Der er den økonomiske fordel, der både tilfalder dig og din arbejdsgiver, og der er brugervenligheden ved det, der gør det nemt for dig at benytte en bil med splitleasing.